Gärds Köpinge

BILDER OCH HÄNDELSER I BYN GÄRDS KÖPINGE FRÅN DÅ OCH NU.

Gärds Köpinge Småskola

Publicerad 2013-06-16 23:00:00 i Då o Nu: SKOLAN,

Den här fantastiska bilden är tagen för länge sedan men jag vet tyvärr inte när.
 
Jag hoppas att någon där ute kan hjälpa till att dels försöka identifiera någon'
på bilden och när det kan vara taget.
Jag skall så småningom ta det ur ramen och förstora alla personer på bilden.
 
 

Kommentarer

Postat av: Mona Nilsson

Publicerad 2013-11-12 21:54:24

Hejsan
Det är första gången jag är inne på denna sidan. Jag har gått i den här gamla skolan som tyvärr inte finns kvar, det var en fin byggnad. Min fröken hette Hulda Olsson, jag är född 1940 och min far Nils G Nilsson hade cykelverkstad i byn. Jag kände direkt igen telegrafstationen, vi bodde intill. En vinter blev damerna insnöade i det lilla huset då drivorna gick upp till skorsten. Då bildades det en hög snödriva som för mig som liten flicka var väldigt rolig att åka skidor på. Där mötte jag farbror Konrad Håkansson som ev var pastor i Missionsförbundet - kanske. Tror jag har rätt. Han var lite skrämmande för oss barn för han hade förmodl Parkinssons sjukdom, för han skakade så.

den här sidan ska jag lägga bland mina favoriter.
Hälsar
Mona Nilsson
Kalmar

Svar: Vad trevligt att du hittade hit, Jag hade oxå Hulda Olsson och jag tror det var bland hennes sista år då jag gick hos henne 1967.
Lars ELOFSSON

Postat av: uno h

Publicerad 2014-01-13 14:39:05

Jag hade också Hulda Olsson.Jag började första klass 1953

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-08-07 15:35:12

Det var min morfar, Conrad Håkansson, som du, Mona,beskriver. Han var stenhuggare från Sturkö utanför Karlskrona som innan flytten till Vittskövle 1924 och sedermera till Gärds Köpinge 1927 blev predikant inom Evangeliska fosterlandsstiftelsen. Han verkade som predikant i Gärds Köpinge men fick runt 1920 en hjänrinflammation "encepahlitis letargica" - sömnsjuka, som i sent efterförlopp gav Parkinsonliknande besvär.
Under Conrads och hustrun Rebeccas liv föddes 8 barn: Herman, Brita, Karin, Aina, Olof, Lars, Ingegerd och Marianne. Många av dessa gick i Gärds Köpinge skola. Någon eller några kan eventuellt finnas på bilden. Upplösningen är dock för dålig för att kunna se ansiktsdragen. Om bilden kan förstoras med bättre skärpa kan jag försöka lista ut om ngn av syskonen finns med. I så fall kan jag preliminärt datera fotot.
Eva Sandin

Svar: Hej, skall se vad jag kan göra
Lars ELOFSSON

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela